Välj en sida

Missa inget viktigt om företagens samhällsansvar - starta en provprenumeration

Analysbrevet CSR i Praktiken hjälper dig hålla koll på vad som händer hållbarhetsområdet och varför det händer.
Prova fyra nummer gratis!

CSR i Praktiken är analysbrevet som ger dig konkreta exempel och tydliga förklaringar till hur framgångsrika företag tar samhällsansvar som ett sätt att blir effektivare och lönsammare.

Med en prenumeration får du koll på vad som är viktigt på hållbarhetsområdet utan att själv behöva följa alla nyhetsflöden.

Prova fyra nummer utan kostnad och utan risk. Betalkort eller fakturaadress behövs inte.

Några av de organisationer som använder CSR i Praktiken för att hålla koll.

Hur får man koll på företagens samhällsansvar?

Det har aldrig varit så svårt att få överblick över vad som händer inom hållbarhetsområdet som det är nu. Här är några av problemen och några råd om vad du kan göra för att lösa dem.

Så mycket nyheter, så lite tid

Det finns ett stort utbud av nyheter om hållbarhetsområdet. Facktidningar, specialbloggar och twittrande experter delar ständigt med sig av allehanda nyheter, från information om ny miljölagstiftning och ekologiska produkter, till nyheter om hur man följer upp arbetsförhållande hos leverantörer eller arbetar med mångfald på ett bättre sätt.

Nyheter finns det gott om, svårigheten ligger i att ha tid för att läsa allt och sedan kunna välja ut vad som är viktigt. För att försäkra dig om att få ett bra urval av exempel på hållbarhetsarbete bör du därför välja en källa som bevakat området länge, och som kan ämnet på djupet.

CSR i Praktiken är analysbrevet som ger dig konkreta exempel på hållbar utveckling

Så mycket har antalet ökningar på ordet "hållbarhet" på Google ökat de senaste fem åren.

Så många exempel, så lite analys

Prenumererar på en tidning som skriver om hållbarhet eller om man använder en omvärldsbevakningstjänst för att bevaka området är det lätt att hitta exempel på hållbarhet i olika organisationer. Ett problem är att många av dessa exempel inte är tillräckligt konkreta eller att det saknas en analys som hade gjort det enklare för dig att lära dig något andras erfarenheter.

Leta därför efter källor som både kan ge dig exempel från många håll, men som samtidigt sätter det i ett större sammanhang som gör det lättare att förstå hur man kan använda hållbarhet för att öka effektiviteten eller förbättra konkurrenskraften.

Analyser för dig som inte har så mycket tid

De stora fördelarna med ett analysbrev är att du kan skaffa dig koll på läget genom att någon annan valt ut det viktigaste åt dig. När det levereras till din inbox slipper du försöka hänga med i alla möjliga nyhetsflöden och har det lättare att veta vad som är viktigt. Det gör det också lätt att spara alla nummer i en folder som du alltid kan söka i när du är på jakt efter goda exempel på hållbarhet.

En annan bra grej är om den aktör du valt att lita på för din omvärldsbevakning också kan förse dig med sammanfattningar inom vissa ämnesområden. Då kan du snabbt fördjupa dig inom ett område så fort du behöver.

Läs om hur företag tar samhällsansvar för att öka sin lönsamhet och samhällsproblem på samma gång

CSR i Praktiken gör det lättare att hålla koll

Analysbrevet ger det dig du behöver för att förstå hur framgångsrika organisationer arbetar med hållbarhet.

Bred bevakning

Tydliga analyser

Fokus på lönsamhet

Nya idéer

  • Missa inget viktigt. Analysbrevet ger dig välunderbyggda analyser av de stora frågor som präglar hållbarhetsområdet just nu. Det gör det lätt att att du med trygghet kan säga att du har koll på läget.
  • Lär dig av andra. I CSR i Praktiken får du veta hur hur andra organisationer tjänar pengar på hållbarhet. Alla exempel är förklarade på ett sätt som gör det enkelt för dig att dra nytta av kunskapen i din egen verksamhet.
  • Konkret optimism. Tappa inte hoppet om världen. i CSR i Praktiken får du läsa om konkreta exempel som visar att det är möjligt att bidra till en bättre, hållbarare värld.
  • En trovärdig källa för analys. CSR i Praktiken är grundat av Per Grankvist, en av landets främsta experter på hållbarhet. Han är fortfarande redaktör för analysbrevet.
  • Som prenumerant hamnar du i gott sällskap. Sedan starten 2006 har CSR i Praktiken försett tusentals svenska organisationer med konkreta exempel och analyser av vad man kan lära sig av dem.
  • Tidsbesparande Som prenumerant sparar du tid eftersom du slipper hänga med i alla möjliga nyhetsflöden. Istället kan du lugnt lita på CSR i Praktiken som förenklar för dig genom att skriva om vad som är viktigt.

CSR i Praktiken är analysbrevet som ger dig konkreta exempel och tydliga förklaringar till hur framgångsrika företag tar samhällsansvar som ett sätt att blir effektivare och lönsammare.

Med en prenumeration får du koll på vad som är viktigt på hållbarhetsområdet utan att själv behöva följa alla nyhetsflöden.

Prova fyra nummer utan kostnad och utan risk. Betalkort eller fakturaadress behövs inte.