Välj en sida

Sitter i kontorslandskapet på The Hub i Stockholm. Platserna där 8 entreprenörer trängts bland högar av papper, prototyper, kaffekoppar, kalkyler och böcker står nu tomma. Vi har avslutat det 8 veckor långa bootcampet, och det känns väldigt tomt här.

Nostalgisk och lite matt ser jag nu tillbaka på en två månaders resa med både förtjusning och hög puls. Ödmjuk inför utmaningen att jobba med åtta individer som gett upp jobb och fritid under två månader för att satsa hela hjärtat och alla muskler på sin StartUp. Att matcha deras förväntningar och förhoppningar. Designa ett program som ska ge hävstångseffekt på deras företag. Därmed jonglera ett 50-tal mentorer, processledare, coacher, experter och partners. Våga bryta ner stora idéer och bygga upp dem igen. Spännande, intensivt, inspirerande, lärorikt, men nej, förstås gick inte allt precis som vi ville.

Precis efter påsk träffades vi alla för första gången.  Bara en vecka tidigare hade jag ringt och meddelat vilka som var de utvalda för att genomgå Outreach acceleratorprogram. Victoria sa upp sitt jobb i London, packade väskan och flyttade till Stockholm. Patric fick samtalet kl. fyra på natten, då han låg och sov i sitt hem i Nicaragua. Även han packade sina väskor, vinkade hejdå till kollegorna på soptippen la Chureca, och mötte upp oss andra en vecka senare i kalla Sverige. Där var vi, 8 individer med olika erfarenheter, en bred flora av förväntningar och ett gäng antaganden.  (Förresten: ”Assumptions is the mother of all fuckups” kanske det mest frekventa citatet under programmet) Alla redo att kavla upp ärmarna och jobba dag och natt i två månader tillsammans.

Och nu då. Marthas flaska går nu att köpa online.  Patric packar just nu i ihop leveransen av ett hundratal tröjor som en storbank beställt till sina anställda. Maja och Petter förhandlar med investerare och arbetar för fullt med Beta-versionen av pluginet, Victoria är på väg tillbaka till UK för att förhandla avtal med en partner.  Bertrand och Lars planerar resa till Ghana för att stärka deras förstudie och Johan jobbar för fullt med sina entreprenörer i Kenya.

Programmet är slut. Stolarna gapar tomma. Men därute i den riktiga världen, utanför denna acceleratorbubbla. Där är det fullt ös. Det här, är bara början.