Varje dag kastar miljontals kaffedrickare sina muggar rakt ned i papperskorgen. De stora kaffekedjorna, som Starbucks, försöker komma på smarta sätt för att minska miljöpåverkan när muggarna slängs – och dessutom hur de framställs.

Men utvecklingen för att hitta bra och miljövänligt material för att hålla kaffet varmt i muggen har gått långsamt. Nu verkar det dock som att företaget Repurpose Compostables har lyckats hitta den perfekta kombinationen. Den nya muggen ”One cup”, går att kompostera på 90 dagar och det går åt 65 procent mindre koldioxidutsläpp vid framställningen av muggen. Dessutom är muggen tillverkad av papper som är FSC-märkt, det vill säga att pappret kommer från skog som är säkrad efter ett antal miljöregler.

Nu hoppas vi bara att kaffekedjorna börjar köpa in de nya muggarna och att Repurpose Compostables inte är fräcka nog att ta alltför mycket betalt så att kaffekedjorna blir för snåla.