Six Flags, Inc, är ett börsnoterat bolag som äger och driver över 20 nöjesparker i USA, Mexico och Kanada. Eftersom många parker är destinationer på samma sätt som Kolmården eller Skara Sommarland driver man också en omfattande hotellverksamhet i anslutning av parkerna. För ett år sedan började man aktiva arbeta för att minska miljöpåverkan genom att bland annat minska inomhustemperaturerna och byta till miljövänliga rengöringsmedel, rapporterar Treehugger.

Ute i nöjesparkerna har man också övergått till biologiskt nedbrytbara soppåsar och installerat nya återvinningsstationer där de över 25 miljoner gästerna som varje år besöker någon av parkerna kan sortera papper, glas, plast och aluminiumburkar. Man har också sett över vattenförbrukningen genom att installera och när man planterar försöker man numera välja växter som inte är lika beroende av konstgjord bevattning som tidigare.  Det finns också planer på att installera solceller i parkerna men inget är ännu klart.

För Six Flags, som var nära konkurs för bara några år sedan handlar miljöarbetet lika mycket om att minska driftkostnaderna för parkerna som gör av med enorma mängder energi. Det gör att Six Flags svenska kollegor Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland, Furuvik och Liseberg alla har mycket att tjäna på att studera även miljöinitiativen hos Six Flags nästa gång de åker över för studieresor.