Det intressanta är dock att de inte gör någon stor sak, ja egentligen ingen sak alls av att hon är funktionshindrad. Hon är bara en i mängden av de 60 elitambassadörer Lululemon omger sig med för att få input till nya produkter och sprida en air av coolness runt varumärket.

Och det är just det som är så bra. Nog är det klokt och hedervärt att göra som Max Hamburgare som bryter ny mark i människors medvetande genom att ständigt poängtera att man aktivt anställer funktionsnedsatta. Men när man som Lululemon regelbundet kampanjar med sina ambassadörer är det väldigt sympatiskt att man inte gör någon stor sak av det.

Det är ju så svårt att få en riktigt bra tonträff när man som svenska paralympicslaget nyligen körde utomhuskampanjer för att visa att minsann är lika duktiga sportsmän som de som inte är funktionsnedsatta. Det sätt man gjorde det på var menat att vara fyndigt men avslöjade också en dålig självkänsla och att man har en bild av att svenska folket tror att de är sämre sportsmän för att de har funktionsnedsättning. Fastnar man då inte i just den tankefälla man försöker undvika – att fokusera på vad de inte kan istället för det som de kan riktigt, riktigt bra? Varför komplicera det? Varför inte bara sno samma manér som de icke funktionsnedsatta idrottsmännen och fokusera på den mentala styrkan, viljan att vinna och uppmana oss att heja extra mycket på dem.

Det är just genom att göra det som Lululemonannonsen blir så bra och det är paradoxalt nog genom att inte poängtera att Andrea Holmes är funktionsnedsatt eller tävlat i Paralympics som Lululemon lyckas få hundratals yogabloggare att visa kampanjen på sina sajter, ja till och med få en affärstidning på andra sidan jorden (vi) att skriva om det. De säger inget och det är just det som säger allt; om Andrea Holmes, om Lululemons sköna attityd och om att de tycker att funktionsnedsatta har en självklar plats i sammanhanget. Men så säger också en bild mer än tusen ord.

Uppdaterat: I artikeln uppgavs felaktigt att Lululemon är ett amerikanskt bolag och samtidigt användes det felaktiga begreppet ”funktionshindrad”. Detta är nu korrigerat.