Eftersom vårt fokus är att rapportera och analysera vad goda företag gör i praktiken har vi valt att under hösten rapportera om spelet inför förhandlingarna för att hjälpa företag förstå vad det innebär för dem. Som våra läsare vet vid det här laget har vi valt ett annat fokus är flera av våra kollegor – istället för att enbart peka på nyheter eller skriva om sådant som stått i andra medier, fokuserar vi på att hitta våra egna historier och vi lägger ner mycket tid på att ge våra läsare och lyssnare sammanhanget som bidrar till att man kan förstå nyheten, samt analysen av vad detta innebär.

Under hösten har förberedelserna inför mötet i Köpenhamn varit ett återkommande ämne på CSR i Praktiken.se. Vi har rapporterat om hur klimatförhandlingarnas komplexitet kan speglas i ett enda samtal, hur många organisationer konkurrerar om uppmärksamheten när det gäller att sätta medial press på förhandlarna, och vi har pekat på varför det är viktigt att också företag ringer våra klimatförhandlare och förklarar att det inte finns någon bred konsensus i näringslivet om att hållbarhet och tillväxt står i motsatsförhållande till varandra. Vi har dessutom tittat närmare på helt ny forskning som visar att kostnaderna för företagen att reducera sina utsläpp är mindre än man tidigare räknat med.

En röd tråd genom hela vår rapportering har varit vår vilja att visa att Kina, parallellt som sin fortsatta utbyggnad av kolkraften, är på väg att bli ett klimatsmart föregångsland, både av hänsyn till miljön men kanske lika mycket av inrikespolitiska skäl. Som vi konstaterade i analysen det politiska spelet bakom Kinas bud härom veckan handlar det lika mycket om nationell säkerhet. Vi följde Huang Ming, grundare av solenergijätten Himin Group under hela hans Sverigebesök och fick därmed en unik inblick i hur han, som Kinas egen solkung, ser på framtiden. Vi fick också en bra inblick i arbetet inför förhandlingarna och hur det politiska taktikspelet ser ut i praktiken när jag intervjuade Connie Hedegaard, dåvarande klimat och energi-minister i Danmark och EUs blivande klimatkommissionär, och pratade om hur hon ser på de förhoppningar man kan ställa på mötet gav perspektiv på Kinas politiska spel.

För er som är intresserade av vad som händer i Köpenhamn har vi gjort en guide till de bästa guiderna inför Köpenhamn. Jag kan också rekommendera er att göra som mig, och följa vad som händer i Köpenhamn via den officiella sajten COP15, via GreenBiz Marc Gunter och svenska MiljöAktuellt.