Välj en sida

Säljer man barnkläder så är ekologisk bomull och könsneutrala kläder numera ett måste. I oktober blir Polarn O. Pyret först ut med att en kollektion Svanen- och KRAV-märkta plagg men H&M och Nudie Jeans är bara två exempel på företag som använder ekologisk bomull i sina barnkollektioner. Med Polarn O. Pyrets ekologiska trikåkollektion i 70-talsinspirerad design får föräldrar ännu mer att välja på eftersom kedjans butiker finns över hela landet.

Den nya kollektionen är även unisex och därmed passar lika bra för pojkar som flickor, även det en trend inom barnmode just nu. Polarn O. Pyret har gått i bräschen för unisextrenden och enligt en artikel i DN nyligen planerar man även att förändra utseendet på sina butiker för att komma ifrån det traditionella könstänkandet. Man har även fått sällskap av Lindex KappAhl som lanserat unisexkollektioner tidigare i år. Också mindre butiker driver trenden, framförallt nätbutikerna. Några av våra favoriter är Unibarn med sina såväl rockiga som gulliga plagg, Katvig med sina härliga färgkombinationer och Oii med kläder från unga designers. Värt att notera är att ingen av dem delat upp butikerna efter kön.

Om du säljer barnkläder hittar du många fina märken hos butikerna ovan, märken som både visar att de tar ansvar för miljön och för att motverka stereotypa könsroller långt ner i åldrarna.

Andra bloggar om: , Andra intressanta blogginlägg